Почетен Консул на Република Мавриций в България

Консулство

Почетното Консулството на Република Мавриций в България е създадено след дългогодишен принос на г-н Христо Илиев за сближаване на икономическите двустранни отношения.

С Указ на Президента на Република Мавриций от 13 Септември 2013г е издаден консулски патент на г-н Христо Илиев за Почетен Консул на Република Мавриций в Република България. На база на Решение №455 на Министерски Съвет на Република България, е издадена екзекватура на г-н Христо Илиев от Министър на Външните Работи на Република България от 15 Октомври 2013г.

Почетното Консулство е със седалище в София и консулски окръг, обхващащ територията на Република България.

Посолството на Мавриций в Берлин, Германия е акредитирано за България. Република Мавриций е представлявано от следните Дипломатически Мисии по света. В останалите страни Мавриций се представлява от над 70 Почетни Консули.

Почетен Консул

ХРИСТО ИЛИЕВ

Предприемач с над 30 години опит в сферата на недвижимите имоти, основател и председател на съвета на директорите на AG Capital, Христо ръководи растежа на най-голямата инвестиционна група за недвижими имоти в България. AGCapital е компания с над 500 милиона евро активи под управление, инвестираща в жилищни и търговски имоти в Централна и Източна Европа.

Под мениджмънта на Христо Илиев и стремежът му към високи постижения, AG Capital затвърди репутацията си на доверена и иновативна компания, с активи в недвижими имоти от най-разнообразен клас. Неговите непрестанни усилия за разширяване на операциите и изграждане на стратегически партньорства допълнително укрепват позицията на AG Capital като ключов играч на пазара в Централна и Източна Европа. Разнообразното портфолио на групата обхваща шест независими компании - BLDLion’s HeadPark Lane DevelopmentsAtland Investments3P1 и Ultima Homes.

Христо Илиев има ключова роля за установяването на стратегическите партньорства на AG Capital с известни институции като Old Mutual Property, Apollo Global Management и Cushman & Wakefield, наред с други.

Той е активен член на различни професионални организации, като Young Presidents Organization (YPO), Harvard Business School Alumni и GRI Club. Освен това е основател и член на Борда на директорите на Endeavor България, както и на Асоциацията на семейния бизнес (FBN) в България.

Христо Илиев има докторска степен по икономика и управление на недвижими имоти, OPM 41 в Harvard Business School и RICS сертификат.

Заместник почетен консул

Заместник почетен консул - г-н Христо Бушев

От създаването на Почетното Консулство в София, първоначално заема позицията Секретар към Почетното Консулството и в последствие Зам. ПК, с фокус върху развитието на двустранните отношения, промотирането на бизнес възможности и партньорства, туризъм, култура и спорт в Мавриций.

Christo_Iliev_Consul
Exequatur-MAURITIUS
0 2
M

туристи
годишно

0 1300
К

души
население

0 21

Сред 21 държави, считани за "пълна демокрация"

0 1

място Africa Index
of Economic Freedom

Новини от България

Прочетете най-новото от Почетното Консулство в България

Новини от Мавриций

Прочетете най-новото от Мавриций

See Our Best Places and Architecture

If you love art, you not alone. Be the first who see it!